Mannenmode – Welke kledingstukken zullen NOOIT in de mode zijn

By november 13, 2015 Nieuws No Comments

De herfst en wintertrends voor dit jaar zijn al in geur en kleur besproken, geanalyseerd, ontleed in duizenden stukjes en daarna weer als een puzzel in elkaar gelegd. Net als vrouwenmode is mannenmode zo veranderlijk als de pest en het is dan ook weer ieder jaar spannend om te lezen en te zien waar de designers nu weer mee op de proppen komen.

Of de nieuwste trends op het gebied van mannenmode daadwerkelijk praktisch zijn, laten we aan jou over. Aangezien er meerdere modehuizen zijn, met verschillende niches, zit er eigenlijk altijd wel wat moois tussen. En mocht je niet heel veel waarde hechten aan het volgen van de laatste trends dan zijn er altijd nog wel een aantal klassiekers die je in garderobe kunt hangen.

Maar net als er een aantal kledingstukken het altijd goed doen (denk hierbij bijvoorbeeld aan een maatpak) zijn er ook een aantal no-no’s op het gebied van mannenmode.

Ze zouden eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn voor iedere man met baardgroei maar om een blamage op het gebied van mode te voorkomen, vind je hier een aantal pointers:

Gaten in je kleding

Met uitzondering van strategisch geplaatste gaten in je spijkerbroek, zal kapotte kleding je niet sieren. De zwerver op het bankje heeft niet bewust gekozen voor zijn look en zelfs de hipste hipster zal het nooit zo bont maken om met afgeragde kleding de deur uit te gaan. Kortom, zit er een gat in je shirt, schoenen of sweater, gooi het dan gewoon weg.

Kleding die niet goed past

Je kunt alle kledingstukken in je outfit juist combineren en trouw de laatste trends volgen maar als de kleding niet goed past om wat voor reden dan ook, dan zul je alsnog niet op je gemak voelen. De reden waarom mannen aandacht besteden aan mannenmode en kleding is om je beter op je gemak te voelen en met kleding die niet past gaat dit effect geheel verloren.

T-shirts met ludieke prints

Wie kent ze niet? De kleurrijke T-shirts met lollige prints erop. De teksten zijn echter vaker niet grappig dan wel grappig en zelfs dan nog, de combinatie humor en goedgekleed hoeven niet zo direct met elkaar verbonden te zijn. Deze shirts waren leuk en indrukwekkend op de middelbare school en misschien kwam je er nog wel mee weg in je studententijd. Laat het ook lekker daarbij.

Is niet mode

Driekwart broek

Ken je de driekwart broek nog? Zo’n pak ‘em beet tien jaar terug was het zowaar een trend: een driekwart broek, een strak G-sus shirtje en bootschoentjes eronder met enkelsokken. Niemand van toen geeft vandaag de dag nog toe dat zij aan de trend hebben mee gedaan. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Is het buiten warm weer of ben je van plan om op de fiets te springen, trek dan gewoon een korte broek aan.

Bling bling

Tenzij je van plan bent om binnenkort een nieuwe videoclip op te nemen waarin je je rap skills vertoont, kun je bling bling als gouden kettingen en ringen maar beter achterwege laten. En laten we maar helemaal niet beginnen aan een grill. Er iets niets mis met een stijlvolle ketting of een ring aan je vinger. Een paar kilo ijzer om je nek is echter weer een ander verhaal.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. We gaan er echter van uit dat de meeste lezers onder ons verstandig genoeg zijn om de ergste rampen op het gebied van mannenmode op eigen houtje links te laten liggen.

Shares